Formanden 2020

ÆRØ Tennisklub

Formandens årsberetning 2019

Personer

Fordame Helga Groth og sekretær Birthe Bang stoppede i bestyrelsen efter mange års værdsat arbejde til gavn for klub og medlemmer. Metha Feddersen og John Lyngkilde blev lokket i bestyrelsen, og da sidstnævnte er blevet for langsom på sine gamle dage, endte han med formandsposten, da han ikke dukkede sig hurtigt nok, da den post pludseligt blev proklameret klar til besættelse midt i et indtil da hyggeligt konstitueringsmøde.

Anlægsaktiviteter

Der er et ret begrænset antal medlemmer i klubben (61). Fremmødet til baneklargøring og banelukning (under ledelser af Søren) var 15 – 20 % af medlemmerne. Det procentvise fremmøde er der ikke mange klubber i landet, som kan præstere, så det er glædeligt med så stort et medlemsengagement. Konkret betyder det, at der spares mange penge i forhold til, at der ellers skulle hentes arbejdskraft udefra. Det ville betyde en markant mærkbar forøgelse af kontingentet, så vi håber naturligvis, at det aktivitetsniveau fortsætter. Deltagelsen betød også, at vi i år var færdige med at anlægge baner til 1. maj, og således kunne starte sæsonen tidligt.

Gennem sæsonen har et græsklippeteam med mange personer sørget for, at anlæggets parklignende karakter har stået indbydende. Det omgivende buskads har været holdt godt i ave af Hans og Muana, og det genstridige vandreukrudt, som konstant truer med at overtage banerne, er blevet skuffet (i begge betydninger) og brændt væk af Metha og Solveig. I krisestunder har Metha indsat Erik på bekostning af de derved reducerede hjemlige aktiviteter. Som generel handyman har Erik også serviceret maskinpark (måske det er derfor, at Metha ikke må få en havetraktor til anlægget) og vandingsanlæg.

Sportslige aktiviteter

Klubben har nu to ugentlige sociale tennisdoublearrangementer, hvor der er plads til alle. Dette er nok stedet til endnu engang at fremhæve, at disse arrangementer er for alle spillestyrker og typer, og at man blot møder op uden forudgående tilmelding (man får tildelt skiftende makker ved lodtrækninger). De to arrangementer spændte af stablen ugentligt på mandage 9 – 12 (med kaffe og brød for en 10’er) under ledelse af Metha/Erik (der var de igen), samt fredage 16 – 18 under ledelse af Lillian/Inger med mulighed for efterfølgende at dulme de smertelige nederlag med selvbetalt øl i nødvendige strømme. Begge arrangementer var rigtigt godt besøgte i 2019, så de vil fortsætte i 2020 (måske med andre ansvarlige – det ved vi ikke endnu).

Dele af bestyrelsen var i Vester Skerningen for at besigtige deres nye padelbaner. Padel er en ketchersport der ligner en mellemting mellem tennis og squaawashh. Samtidig deltog de i Vester Skerninges pendant til vores mandagstennis. Det var meget hyggeligt for os alle - og for de fleste af Vester Skerningerne. Padel blev vurderet som uaktuelt for ÆTK.

I ånden fra social mandagstennis og en ”tak for sidst” havde Metha/Erik (der var de igen), inviteret Vester Skerninge tennisklub på besøg. Med deltagere fra begge klubber blev der spillet tennis og drukket kaffe, meget kaffe (jeg synes at have hørt kassereren omtale forbruget som ”uhæmmet”), så det lyder så hyggeligt, at ”man” måske skulle melde sig næste gang?

Sommerturneringen med Klaus/Henriette ved roret løb af stablen med vanlig fin deltagelse. Det er også en turnering, som man sagtens kan tilmelde sig, da der spilles lodtrækningsdoubler med handicap. I konceptet indgik i 2019 en hyggegrillaften, hvor man fik snakket lidt med andre medlemmer, og måske fik arrangeret lidt opfølgende spil i de efterfølgende dage med potentielle emner, som manifesterede sig i dagens kampe?

Der blev afviklet en damedoubleturnering med skiftende makkerinder i mange runder. Tilmeldingen passede lige præcis i antal med det ønskede program, da arrangøren fingerede en emailblokade undervejs i tilmeldingsforløbet. Da denne finte nok kun går én gang, skal alle interesserede naturligvis melde sig (igen) til næste år. Hvis knolden med tågehornet havde undgået selvsving, havde arrangementer været hyggeligt med den indlagt frokost halvvejs i kampprogrammet. Masser af god tennis og godt humør i tågehornets sporadiske pauser.

Problemet med dameturneringen er, at den ligger før den tilsvarende herreturnering. Ganske få herrer lister sig til at kigge åbenlyst på, men kratluskeriet omkring banerne afslører jo kun alt for tydeligt, at interessen for dametennis er intens. Desværre kyses de fleste af klubbens herrer ved selvsyn af damernes boldekvilibrisme, så når tilmeldingslister til herreturnering nedtages, er deltagerantallet for lille til bære en hel turnering. Herreturneringen blev derfor, vanen tro, aflyst; og Preben havde endda tilbudt at medtage hjemmebagt brød (hmmmm……).

I klubbens regi kørte der træningsseancer for begyndere, juniorer og seniorer. Alle var fint engagerede og solidt fremmøde. Aktiviteterne var ikke helt spildte; selv Marias ”baghånd” fik et løft, så træner ikke behøvede at krybe i skjul under nettet og skrige ”løsgående missil” til tilstedeværende på anlægget og omegn, hver gang den ”lynede”.

Medlemspleje og forsøgsrekruttering

Der har været afholdt en enkelt sommerfest (i forlængelse af sommerturneringen). Den var muligvis animeret; jeg kan ikke huske noget fra den.

For at udbrede kendskabet til sporten annoncerede vi i ugeavisen med to arrangementer efter mennesker, som kunne tænke sig at prøve at slå til en tennisbold. Dundrende fiasko. Ikke et øje. Det skyldes muligvis, at Ærøboere ikke læser den lokale avis; alternativt at vi lige præcis havde ramt de to lørdage, hvor de mange interesserede desværre ikke kunne af andre årsager (men det er vel et spm. om prioritering). Vi tænker ikke, at vi vil gentage forsøget til næste år, så måske medlemmerne skal lade et ord falde til naboer og venner om vores fantastiske sommeraktivitet.

Baneudlejning

Baneudlejningen til turister var massiv i 2019, og det gav et betydeligt bidrag til klubbens driftsøkonomi. Vi skal dog have fundet en løsning på, hvordan vi får dem til at låse efter sig.

Donationer

DGI tilgodeså os i 2019 med midler til anskaffelse af boldmaskine (Thor). Han blev flittigt i brug lige siden ankomst, og det regner jeg med, at han fortsætter med. Bestyrelsen vil i 2020 udarbejde retningslinjer for hvordan, han kan lege med interesserede medlemmer.

Jack Sørensen maskintromlede vederlagsfrit vore baner ved sæsonstarten. Vi tror, at det var derfor de var så faste og plane i 2019.

Ole Gilberg reparerede gratis lås på anlægget, smurte alle og lagde selv nye stifter til.

Dejligt at man på øen på den måde støtter op om sportsklubber!

Visioner

Bestyrelsen har i 2019 puslet med planer/ideer for at anlægge petanquebane, tilbygge et overdækket område i forbindelse med klubhus, erstatte brombærhegnet mod parkeringspladsen med et egnet lavt naturhegn samt vandslanger på banerne. Nogle ting kommer vi kun igennem med ved hjælp fra medlemmer/fonde/kommune.

Fra og med 2019 vil der ske en opsparing til nyt hegn omkring banerne, da det har en begrænset levetid tilbage. Erik (der var han igen) bør nok holde sin førsteserve lidt lavere, så den går i banen før hegnet!

Mvh,

Lynge