Formanden 2021

ÆRØ Tennisklub

Formandens årsberetning 2020

Medlemmer

Året 2020 vil (formodentligt) blive husket for Covid-19 og de begrænsninger og restriktioner, der prægede dagligdag og sportsaktivitetsmuligheder. Tennisklubben gik bemærkelsesværdigt fri af de værste tiltag. Udendørssæsonen lå mellem to bølger, så vi fik lov at starte sæsonen med overkommelige restriktioner. Afspritning af hænder og baneplejeredskaber, mærkede bolde ved fælles spil, afstand til hinanden, antalsbegrænsning til kaffetennis/fyraftenstennis og begrænset adgang til klubhuset. Set i forhold til mange andre sportsgrene, der blev mere eller mindre lukket ned, var det ”billigt” sluppet. Den begrænsede adgang til klubhusets toilet var sågar god blæretræning.

Jeg kan huske, at jeg ved sæsonstart tænkte, at det nok blev en medlemsfattig sæson med en kærkommen mangel på højlydte diskussioner af, om bolden nu var inde eller ude. Faktisk tror jeg ikke, at vi nogensinde har været flere. Vi nåede næste 80 medlemmer. Rigtigt spændende var en tilkomst af juniorer.

Anlæg

Baneklargøringen bød tilsvarende på restriktive aktiviteter; bla. deltagerbegrænsning. For den vanligt inaktive del af medlemmerne således en helt naturlig grund til - som vanligt - at holde sig væk fra slige aktiviteter.

Gennem sæsonen har et græsklippeteam sørget for, at anlæggets parklignende karakter har stået indbydende. Det omgivende buskads blev holdt godt i ave af Hans og Muana, og det genstridige vandreukrudt, som konstant truede med at overtage banerne, blevet skuffet (i begge betydninger) og brændt væk af Metha og Solveig. I krisestunder har Metha indsat Erik på bekostning af de derved reducerede hjemlige aktiviteter. Som generel handyman har Erik serviceret maskinpark (måske det er derfor, at Metha ikke må få en havetraktor til anlægget) og vandingsanlæg.

Som vanligt kunne en betydelig andel medlemmer ikke finde ud af at vande baner i sæsonens løb. Det blev dog også kun adskillige gange udmeldt pr. mail og var læsbart på skilte ved indgangen til banerne. Jeg tænker, at det skyldes, at man nødigt bruger de 3 minutter af sin spilletid til vedligehold af de baner, som en lille kreds af medlemmerne har anlagt.

Anlægget blev lukket ned i december måned af den sædvanlige lille skare.

Sportslige aktiviteter

Klubben har to ugentlige sociale tennisdoublearrangementer, hvor der er plads til alle. Dette er stedet til endnu engang at fremhæve, at disse arrangementer er for alle spillestyrker og typer, og at man blot møder op uden forudgående tilmelding (man får tildelt skiftende makkere ved lodtrækninger). De to arrangementer spændte af stablen ugentligt på mandage 9 – 12 (med kaffe og brød for en 10’er) under ledelse af Metha, samt fredage 16 – 18 under ledelse af Lillian/Gitte/Hans med mulighed for efterfølgende at dulme de smertelige nederlag med selvbetalt øl i nødvendige strømme. Begge arrangementer var godt besøgte i 2020, så de er fortsat i 2021.

Sommerturneringen med Henriette/Klaus ved roret løb af stablen med vanlig fin deltagelse. Det er også en turnering, som man sagtens kan tilmelde sig, da der spilles lodtrækningsdoubler med pointhandicap. I konceptet indgik i 2020 en hyggegrillaften, hvor man fik snakket lidt med andre medlemmer, og måske fik arrangeret lidt opfølgende spil i de efterfølgende dage med potentielle emner, som manifesterede sig i dagens kampe?
Vinder af turneringen blev gæstespiller Rami.

Der blev afviklet en damedoubleturnering med skiftende makkerinder hvert 20’nde minut. Hvis knolden med tågehornet havde undgået selvsving, havde arrangementer været hyggeligt med den indlagt frokost halvvejs i kampprogrammet. Masser af god tennis og godt humør i tågehornets sporadiske pauser.
Beth Mohr vandt turneringen.

Problemet med dameturneringen er, at den ligger før den tilsvarende herreturnering. Ganske få herrer lister sig til at kigge åbenlyst på, men kratluskeriet omkring banerne afslører jo kun alt for tydeligt, at interessen for dametennis er intens. Desværre kyses de fleste af klubbens herrer ved selvsyn af damernes boldekvilibrisme, så når tilmeldingslister til herreturnering nedtages, er deltagerantallet for lille til bære en turnering. Herreturneringen blev derfor - vanen tro - aflyst.

Vi spillede for første gang puljeturneringer, hvor man spillede mod andre i puljer hen over sæsonen. Ikke uventet blev herrepuljen ikke til noget, men der blev spillet damedouble og mixtrouble.
Metha og Maria vandt damedouble, og Metha og Erik F. vandt mixtrouble.

Sæsonen sluttede med en, hold jer nu fast, afslutningsturnering. Samme koncept som dameturneringen, og med deltagelse af adskillelige herrer. De troede formodentligt, at det var en almindelig torsdagskaffeslabarads, da disse på grund af mørket, blev flyttet til lørdag formiddag sidst på sæsonen. Gitte Duus løb af med sejren (hun løb faktisk så hurtigt, at vi ikke så hende til fejringsceremonien).

I klubbens regi var der træningsseancer for begyndere, juniorer og seniorer.

Der blev anlagt en petanquebane på anlægget. Meningen er bla. at skabe aktivitetsmulighed, når der mange deltagere til de sociale tennisarrangementer, da der er grænser for mængden af kaffe, der kan konsumeres, medens man afventer fornyet deltagelse i tennisløjerne. I den sammenhæng er det blevet muligt at tilmelde sig som decideret Boulodrommedlem. Som tennismedlem er man automatisk medlem af petanqueklubdelen, og kan som sådan reservere Boulodromen til spil (fuldstændigt som reservering af tennisbane) via hjemmesiden.

Medlemspleje

Der har været afholdt en enkelt sommerfest (i forlængelse af sommerturneringen). Den var muligvis animeret; jeg kan ikke huske noget fra den (enten var den animeret, eller også lå den på et tidspunkt, hvor jeg var engageret andetsteds, eller også er hukommelsen bare begyndt at svigte).

Baneudlejning

Baneudlejningen til turister var massiv i 2020, og det gav et betydeligt bidrag til klubbens driftsøkonomi. Jeg tænker, at de gratis færger trak nogle ekstra horder af gæster, som ikke helt vidste, hvad de skulle bruge rejsen til, og så kunne de lige så godt leje tennisbaner (og pløje rundt på dem uden at vande, ligesom en betydelig del af medlemmerne).

Donationer

Jack Sørensen maskintromlede atter vederlagsfrit vore baner ved sæsonstarten. Som i 2019 gav det en god bund at arbejde videre på, og det sparede mange timers manuel tromling (som der dog stadig var rigeligt af efter gruspålæggelsen – og traditionen tro – gennemført af et meget lille antal frivillige).

Jack leverede også vederlagsfrit arbejde ved etablering af Boulodromen.

Mvh,

Lynge